woensdag 17 maart 2010

de MBA CEO


Er zijn in Nederland heel veel bedrijven en nog meer managers. Managers hebben tot taak gekregen om op de winkel te passen. Vooral geen rare dingen doen en de waarde van het aandeel in de gaten houden. Zeker wanneer de oorspronkelijke ondernemer het veld heeft geruimd en er een CEO is neergezet met het liefst een MBA achtergrond, moet je jezelf achter de oren krabben.

Een MBA CEO en ondernemerschap zijn echt twee verschillende grootheden. MBA's zoeken naar zekerheden en ondernemers zoeken naar ongebaande paden. MBA's durven in principe niet te vertrouwen op hun gevoel en kunnen daardoor geen risico's lopen. Want daar zouden aandeelhouders wel eens heel ongelukkig van kunnen worden en dan staat hun baan op het spel. En dat risico is voor de meesten te groot. Dus wat je dan krijgt is een zeer behouden de koers. En die koers zal niet gemakkelijk worden aangepast, ook niet wanneer het de ingezette koers zal leiden tot een faillissement.

Begrijp goed dat ik met dit verhaal niet de groep CEO's met een MBA afval. Prima mensen allemaal, alleen moet je ze wel goed inzetten. Zelf vind ik dat de MBA CEO's te zwaar worden gewaardeerd. Je moet ze in mijn ogen vooral niet inzetten om spannende dingen te doen. Maar ze kunnen wel een tijdje dezelfde koers houden. Dat gaat waarschijnlijk zelfs beter dan dat je de ondernemer dat zelf laat doen.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat MBA CEO's het BLUE deel van de organisatie heel goed begrijpen. Zeer voorspelbaar en meetbaar maken van wat je hebt. Veel analyse en weinig buikgevoel. Ondernemers zijn vaak meer YELLOW. Een probleem oplossen dat we nog niet eerder hebben gezien, en vaak ook nog op een onorthodoxe wijze. De MBA CEO wordt er helemaal gek van omdat hij het niet kan uitleggen aan aandeelhouders. De ondernemer zegt: het voelt prima om het zo te doen. De ondernemer analyseert op een andere manier. Niet alleen op basis van cijfers, maar met veel context.

Veel organisaties ontberen een ondernemer aan boord. Ook in Raden van Bestuur zie je eigenlijk nooit ondernemers rondlopen. Alleen mensen die heel veel theoretische kennis hebben, mooie woorden gebruiken en soms goed voor zichzelf zorgen. Ik pleit ervoor om naast jong bloed ook ondernemers worden toegevoegd aan het bestuur van organisaties.

Ook een directie of Raad van Bestuur heeft Yellow en Blue nodig.

1 opmerking:

  1. Leuke visie. Nu ik er over nadenk is het inderdaad zo dat iemand die er goed is in Blue, per definitie niet zal ondernemen.
    En omgekeerd zie je vaak dat als een onderneming groeit, de groei beperkt wordt door het karakter van de ondernemer en 9 van de 10 keer komt dat omdat hij/zij NIET in staat is Blue goed te implementeren en te onderhouden. Denk maar aan ons eigen verleden!
    En inderdaad: het zittende management van met name beursgenoteerde bedrijven verdient belachelijk veel. Is niet in verhouding met de kwaliteit, risico en spanning. Het wordt tijd dat we weer normaal gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen