zondag 4 april 2010

beweeg en faciliteer daarmee het toeval

Soms kom ik wel eens mensen tegen die klagen over wat er allemaal niet lukt. Of dat er juist helemaal niets gebeurt in hun leven. Dat anderen het allemaal goed gaat, maar dat zij altijd in het verdomhoekje zitten. Snif snotter, wat een ellende allemaal denk ik dan. En natuurlijk zijn er zeker een paar mensen die net iets te vroeg of te laat zijn geboren waardoor ze niet lekker synchroniseren met de wereld van nu. Maar dan heb je het over uitzonderingen.

Ik denk dat je veel meer de regie over je eigen leven kunt hebben dan velen van ons denken. We hebben ons zo afhankelijk laten worden van systemen en regels, dat we bijna zijn vergeten dat de systemen en regels ons juist moeten helpen. Ook banken en verzekeraars moeten ons helpen, niet andersom. Je moet jezelf willen verzekeren omdat jij denkt dat het nodig is, niet omdat verzekeraars je iets aanpraten en dat je het dan uit angst maar koopt.

Ik denk dat het belangrijk is dat wij onszelf beseffen dat wij de economie voor ons moeten laten werken en niet andersom. Dingen, spullen, wetten, regels, machines zijn er voor ons! Wij niet voor hen. En wanneer je daar eenmaal achterkomt dan sta je ook anders in het leven. Dan krijg je weer controle over je eigen leven.

Maar dan zul je wel keuzes moeten maken anders word je geleefd door alles om je heen. Geen keuzes maken is je afhankelijk maken van anderen. En naarmate zich meer mensen met je gaan bemoeien wordt het resultaat slechter. Het is dus in mijn ogen van groot belang dat je gelooft in jezelf, de systemen voor je laat werken, keuzes maakt, en beweegt. Niet afwachten tot er iets gaat gebeuren. Beweeg, loop, kijk, luister, participeer en de ene na de andere kans komt voorbij.

beweeg en leef!

(zo dat lijkt me een mooi verhaaltje voor eerste paasdag ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten