maandag 5 april 2010

minder tankers op zee, einde recessie?

Geen idee of het klopt. Maar vanuit mijn huis kijk ik over zee en zie het afgelopen jaar heel veel vrachtschepen 'geankert' op de Noordzee. De laatste weken neemt het aantal echter sterk af! Wat betekent dat? In iedergeval dat de containerschepen en tankers weer varen omdat er ergens een klusje is. En veel klusjes betekent dat de economie weer aan het draaien is lijkt me.

Er bestaat een soort Mac-index en een Levis-index in de wereld. Daarmee kan je zien wat het kost om een Big Mac te maken in een land omdat het een zeer gestandaardiseerd product is. Het zelfde geldt voor spijkerbroeken van Levis. Het geeft iets aan over de levensstandaard in een land. Zou er ook iets bestaan als een tanker-parkeerplaats-index? Volgens mij is er wel een relatie te bedenken tussen afgemeerde vrachtschepen op zee en de economie.

Ik zag trouwens ook 15 tallships voorbij komen...valse concurrentie?

2 opmerkingen:

  1. De Maritieme industrie kijkt inderdaad sterk naar het aantal lay-ups (opgelegde schepen) als indicator van bedrijvigheid. Transport is altijd eerste sector die weer aantrekt. Lege warehouses worden weer aangevuld. Alleen de schijn bedriegt ook een beetje. Eeen kleine opleving leidt er toe dat alle schepen weer gaan varen, waardoor het transport volume toeneemt, echter meer dan de aangeboden goederen, de prijzen dalen dus ook...

    Een andere graadmeter (en dat kan je ook van de Scheveningse pier zien) is hoe diep de schepen liggen en dat is ook wat verbeterd, evenals het aantal scheepsbewegingen ind haven en dat is een echt ovjectieve maatstaf).

    Maar worden nu eenmalig de warehouse weer aangevuld na kerst of is dit structureel???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eens, is het een opleving om de voorraden weer aan te vullen of is er structureel een verbetering te zien. Ik hou je op de hoogte van mijn waarnemingen op zee!

    BeantwoordenVerwijderen