dinsdag 7 juli 2009

persoonlijke massa communicatie


Vandaag gesproken met een bekendheid uit de omroepwereld. Interessante gesprekken gevoerd over onder andere de snelle veranderingen in het omroepbestel en de uitgeverswereld. Hij is het absoluut niet eens met het advies van de commissie Brinkman, omdat je dan ook kan zeggen dat de leveranciers van electrische auto's een opslag krijgen om de oude auto-industrie in leven te houden. Dat slaat toch nergens op. Helemaal eens.

Waar we ook over spraken is over de snelle veranderingen op het gebied van externe communicatie voor bedrijven. Kon je voorheen nog alles via je afdeling communicatie laten lopen, nu staan alle ramen en deuren open en kan iedereen vanalles roepen over je bedrijf via Twitter, Blogs, discussies. (Gisteren hoorde ik trouwens wel van een wereldconcern dat ze de informatie die op blogs verschijnen, toch allemaal centraal willen checken. Dan heb je toch ergens iets gemist denk ik dan.)

Omdat deze wereld zo snel aan het veranderen is en zich groepen aan het formeren zijn die hun verhaal kwijt willen, is er behoefte aan een nieuw pakket aan communicatiekanalen. Niet meer alleen TV , radio en persberichten, maar een hele nieuwe set communicatiekanalen. En hoe je daar mee om moet gaan is nog niet eenvoudig. Daar zullen we de komende tijd aandacht aan besteden en je op de hoogte houden.

Wat leven we toch in een mooie tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten