vrijdag 9 april 2010

e-office: Great Place To Work

Gisteravond vond de bekendmaking plaats van de vergelijking/wedstrijd Great Place To Work. Het was de vierde keer dat wij er aan hebben meegedaan. Een aantal weken geleden hebben we onze eigen resultaten al gezien en wisten: dit wordt geen top 3 klassering. Ons overall cijfer was een 8.5...te weinig om in de prijzen te vallen.

Om zeven uur reed ik naar Amsterdam (in smoking) en dan ga je toch ergens hopen dat je nog een kansje maakt. In ieder geval zaten we bij de laatste 10 bedrijven. De bedrijven die zijn geselecteerd uit een hele groep bedrijven die heeft meegedaan aan de wedstrijd. Dat was in iedergeval prima. Ik kwam aan in 'Amsterdam Bright City' en zag dat iedereen er al was. Het was druk (200 man) en iedereen stond een glaasje prosecco te nippen. Toen ik binnen kwam begon het officiele deel van het programma.

Ik zal het verhaal kort houden. Er waren drie categorieen: 1) bedrijven tot 50 man, 2) 50 tot 250 en 3) boven de 250 man. Wij vielen in categorie 2) tussen de 50 en 250 man. De tien bedrijven werden naar voren geroepen en de awards werden uitegereikt, te beginnen bij nr 10. We zijn dit jaar 6de geworden (hmmmm). Ondanks het feit dat we een 8.5 gemiddeld hebben gehaald was het niet genoeg. En toen merkte ik iets bij mijzelf, waar ik misschien wel een beetje van baal: ik was niet blij. Hoor je bij de beste 10, ben je toch niet blij. Blijkbaar ben ik toch zo competatief dat ik met e-office hoog wil eindigen.

Gelukkig weten we wel waarom we het niet hebben gewonnen. Ondanks dat de meeste onderdelen binnen e-office ver in de 9 hebben gescoord was er heleaas een onderdeel niet blij in de eerste week van januari. De week van de meting. En ja, daar gaat je gemiddelde. Maar goed, dat is het leven. Prima allemaal. We hebben in iedergeval het lek boven en volgend jaar zitten we weer in de top 3! (verder ben ik niet competatief hoor).

Graag wil ik via deze weg Procor, @Samhoud en Microsoft feliciteren met hun 1ste plaats in ieder zijn eigen categorie. @Samhoud heeft drie jaar op rij de eerste plaats gewonnen...echt heel knap! Chapeau. Microsoft heeft voor het tweede jaar op rij de eerste plaats gewonnen. Grote afwezige was overigens wel Google vond ik, toch ook een voorbeeld van GPTW lijkt me.

En voor alle e-officers: 'dank voor jullie mooie waardering voor ons bedrijf'. Dit jaar gaan we er hard aan werken om samen weer in de top drie te staan!

3 opmerkingen:

 1. Beste Roland,
  Wat jammer dat je niet echt blij was gisteravond. Wij kijken eigenlijk heel anders aan tegen de ranking. Ja, die is er, organisaties willen dat ook. Maar voor ons is de ranking niet zo heel belangrijk (er zijn zelfs GPTW landen die gewoon een lijst uitbrengen zonder ranking). Wat voor ons belangrijk is, is dat wij jullie en 37 andere organisaties dit jaar een inspirerend voorbeeld willen laten zijn voor Nederland. 38 organisaties die boven een hele grote groep zijn uitgestegen en zijn dus zeker allemaal in de prijzen gevallen! Als je op de lijst staat, dan ben je great, dan heb je het gewoon heel erg goed gedaan. Voor mij is e-office een ongelooflijk inspirerende organisatie. De sfeer die bij jullie binnen hangt is goed, jullie hebben mooi beleid en een 8.5 is echt een goed cijfer. Iedere organisatie kent z'n ups en downs. En daar kom je wel weer uit. Maar ondertussen ben je gewoon een van de allerbeste werkgevers van Nederland. Daar mag je trots op zijn! Ik hoop dat je je minder blije gevoel kan loslaten en gaat vieren (met alle medewerkers natuurlijk;)).

  Hartelijke groet,

  Daphne van Dijk
  Consultant Great Place to Work

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Daphne, dank voor deze mooie woorden. Je hebt me weer helemaal blij gemaakt! Dank je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, da's 't plaatje van vorig jaar toch? En de GPTW website heeft ook nog steeds alleen de lijsten van vorig jaar en ouder. Gelukkig heeft MT.nl wel al de goeie lijst: http://epaper.mt.nl/14124?issueid=689914#24

  BeantwoordenVerwijderen