donderdag 2 juli 2009

Blogze!!


Aan de ene kant hoor je dat er steeds minder noodzaak is om te adverteren in magazines. De reden zou zijn dat er toch niemand meer in bladen kijkt, maar steeds meer online zoekt en vindt. Aan de andere kant kom ik dit artikel tegen, waarin staat dat het aantal magazines in de afgelopen jaren is gegroeid. Een van de redenen daarbij is dat een groot aantal van de nieuwe bladen gesponsored zijn. Ofwel, er staan veel gesponsorde artikelen in en advertenties.

Ik weet van een wereldwijde leverancier van kantoorartikelen dat zij nog steeds miljoenen van die hele dikke catalogi uitgeven omdat juist daardoor erg veel extra omzet wordt gemaakt. Het zou kunnen omdat ze ook in landen verkopen met een lagere internetdichtheid. Hoe dan ook, als bedrijf zal je een keuze moeten maken tussen printed media of online gaan. Zal vast een mix worden.

Wat mij intussen duidelijk is, is dat het ook wel iets vraagt van je organisatie. Je zal je tijd wat anders moeten indelen. Al je mensen gaan communiceren over je bedrijf. Ieder vanuit zijn eigen invalshoek. Ik denk dat banken en overheidsinstellingen daar nog niet helemaal aan toe zijn. Maar dat het niet meer gaat om advertenties, maar juist om wat anderen van je bedrijf vinden, is mij intussen wel duidelijk.

Blogze!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten